phone0895 535 733 person_outline вход/регистрация favorite_border любими local_grocery_store0 количка

 

Няма добавени продукти

 

безплатна доставка
за поръчки над 500 лв.
search close

Наръчник в света на джакузитата част 2

Често задавани въпроси …

Клиенти, които са новатори в света на джакузитата и искат да узнаят повече преди да преминат към покупка, често ни задават едни и същи въпроси:

1.    Колко трябва да похарча за качествено СПА?

Много бихме искали да дадем точен отговор на този въпрос, но има доста различни модели с различни функции, които оказват влияние върху крайната цена. От опит можем да кажем, че най-евтините модели не винаги ще са за най-изгодни, понеже разходите за поддръжка биха били високи. Препоръчваме Ви да направите свое проучване, да определите без кои екстри не бихте могли да живеете и след това да намерите СПА, което покрива максимален брой критерии.

2.  Какъв размер джакузи ми е нужен?

Този въпрос много зависи от това колко човека бихте искали да използват ваната наведнъж. Ако сте малко семейство то тогава 4 местно СПА е по-вероятно да задоволи нуждите Ви, но ако все пак планирате да правите партита, най-вероятно ще е необходим по-голям вариант. При нас ще намерите вани за ползване между 2 и 7 човека.

3.  Колко помпи и джетове са ми нужни?

Много честа заблуда е това, че повече помпи и джетове означават по-мощно джакузи. Докато тази концепция има смисъл, наличната мощност е ограничена от електрическото Ви табло. Всички наши вани са внимателно избрани, за да имат максимална ефективност без загуба на мощност или хидротерапевтичен принос. Помислете за това като за кола – повечето гуми означават ли повече мощност? Не, но по-добър двигател означава точно това. Вземете предвид качеството на помпите, както и техните спецификации, пред броя джетове.

4.  Кой е най-добрия метод за пречистване на водата?

Всички методи за пречистване на водата имат както плюсове така и минуси. Най-разпространените методи за филтрация са:

Стандартен – Базовите джакузита използват филтър, който филтрира замърсената част във водата, но все пак са нужни химикали за пречистване като хлор, бром таблетки и бром гранули.

Озон – Друг начин за пречистване, който убива бактериите и намалява нуждата от химикали. Системата работи създавайки озон, който разгражда замърсителите във водата.

5.  Как се монтира джакузи?

Преди да инсталирате джакузи има 3 основни неща, които трябва да се предвидят:

·         Основа за монтаж

·         Електрическо захранване

·         Маркуч за пълнене на джакузито

 

В зависимост от модела СПА може да е необходимо преправяне на електрическата мрежа, за достигане на 32 ампера или повече. Към всеки наш модел вана, разполагаме с техническо описание за нужното електрическо захранване.

Джакузитата са доста тежки, за това може да са необходими допълнителни елементи за придвижване / палетни колички, мотокари / или повдигане / кран / за достигане на мястото на монтаж. Ваните се транспортират настрани, върху палет. Правим и оглед на място, за да Ви консултираме как Вашето СПА може да стигне до мястото за монтаж, както и дали ще е необходима палетна количка или кран.

6.  Колко ще струва ползването на джакузи?

Разходите по едно СПА се определят от размера, изолацията, вместимостта и нагревателя. Качествен модел СПА би изразходвал ток и препарати около 10-20 лв седмично /повече зимата и по-малко лятото/, докато нисък клас СПА би струвал до 40-60 лв седмично. Разбира се това са приблизителни разходи. Разходите варират от това колко се използва ваната, както и средата където е монтирана.

Ако я оставите отворена в студено време, както и я ползвате доста, разходите ще са големи. Ако е монтирана вътре в сграда или къща и се ползва веднъж седмично, разходите ще са значително по-ниски. Невъзможно е да се предвиди точна сума.

 7.   Необходимо ли е да поддържам постоянно загрято джакузи или да го загрявам единствено когато ще се използва?

Водата трябва да е загрята 24/7 за да сте сигурни, че винаги ще е готова за ползване. Енергията нужна за затопляне на водата е много повече от тази при която поддържате постоянна температура. Единствения случай когато Ви съветваме да не правите това е когато няма да използвате Вашето джакузи за няколко седмици/месеци. В този случай Ви съветваме да източите водата, за да се предпазите от развитие на бактерии във водата. Предлагаме „зазимяване“ на джакузи, което няма да се ползва през зимния период.

8.  Каква е най-добрата температура за ползване на джакузи?

Температурата на тялото е около 37 градуса и то се чувства топло над нея. Повечето наши клиенти предпочитат температури между 38 и 40 градуса, в зависимост от външната температура.

9.  Колко време е необходимо за загряване на водата?

Има много фактори които определят нагряването на водата. В зависимост от модела на който ще се спрете, нагревателите варират между 2 и 5 киловата. Различни са и вместимостите, както и сезона /зимен или летен/.

За пример, при 1 300 литра вана с 2,7 киловата нагревател ще са нужни 20 часа за загряване. След като достигнат желаната температура, те са проектирани да я поддържат 24/7, като ваната ще загрява единствено загубената топлина. 2,7 киловата нагревател би затоплил 3 градуса на всеки час, което означава на всеки 30 минути ползване ще са необходими 20 минути за възстановяване на температуарата, при поставено покривало.

10.          Колко време мога да стоя в СПА-то?

Препоръчително е от някои институции да не прекарвате повече от 20 мин наведнъж. Все пак това е само препоръчително. Ако се хидратирате добре и поддържате хигиенизирана водата, няма причина да не прекарате там дори няколко часа.

11.             За колко време ще се напълни моето джакузи?

Джакузитата са пълнят чрез маркуч, за това времето на пълнене зависи от дебита на водата, както и от обема на джакузито. Средно между 2 и 3 часа.

12.           Как да източа водата?

Нашите СПА-та са оборудвани с канелка в долната част на панела, която може да се закачи към градински маркуч или да се остави да изтече в градината Ви. Алтернативно, може да използвате и потопяема помпа за по-бързо източване.

13.           Може ли да вкарам бебе в джакузито?

Не е желателно деца под 4 годишна възраст да използват джакузи, понеже те все още не могат да регулират своята температура в топла вода. Ако все пак сте решили да ползвате ваната с малко дете, Ви съветваме да намалите температурата на водата до 30 градуса.

Ако имате допълнителни въпроси може да се свържете с наш консултант, който с удоволствие би помогнал при правилния избор на джакузи.