phone0895 535 733 person_outline вход/регистрация favorite_border любими local_grocery_store0 количка

 

Няма добавени продукти

 

безплатна доставка
за поръчки над 500 лв.
search close

Три съвета за избор на душ кабина или душ параван

Душ кабините и душ паравани за баня придават по-модерен, изтънчен и луксозен вид на всяка баня. Ако искате да модернизирате и попромените дизайна на вашата, монтирането на такава е много удачен вариант. Всъщност е доказано, че именно душ кабината е нещото, което хората виждат когато влязат в една баня, така че освен удобство за вас, монтирането й ще е радост за окото и за вашите гости.


Ако вече сте твърдо решени да си вземете душ кабина за вашата баня, може би се питате откъде да започнете:

Вземете предвид мястото и ъглите

Преди да започнете да се оглеждате за ново обзавеждане за баня и по-конкретно душ кабина, проверете колко място имате за монтажа й и под какви ъгли може да бъде извършен той. Размерът на душ кабината и пода й (коритото) не трябва да е по-голям от площта, с която разполагате, а ъглите й трябва да отговарят на тези в банята ви, за да легне всичко както трябва. Ако мястото, с което разполагате и ъглите на стените ви са по-нестандартни, това значи, че вероятно душ кабината ви ще трябва да е поръчкова, което ще натежи най-вече на джоба ви, а и ще трябва да изчакате известно време, докато бъде изработена.


Пазете водата от душа далеч от стъклата и вратите

Когато избирате душ кабината си, постарайте се да има такъв дизайн, че душът да пръска срещу стените на банята ви, а не по стъклата и вратите на самата кабина, защото шансът тя да протече и да започне да изпуска вода, ако не веднага, то след време, е доста голям. А какъв е смисълът от душ кабина, ако водата от душа отново мокри останалата част от помещението? При невъзможност на такъм тип монтаж, можете да нанесете или поръчате стъкло с анти варовик покритие за Вашата душ кабина или душ параван, което ще улесни значително почистването и подръжката му.


Избирайте внимателно и разумно, вземете предвид и бъдещи фактори

Материалът, от който е изработена душ кабината, която сте си избрали пряко влияе върху нейният живот, естетичен вид и функционалност, както и как ще се чувствате под душа дълго време, поне докато не я смените. Разбира се, освен от материалът, тези фактори се влияят и от бюджета – няма как да намерите здрава и мултифункционална кабина за малко пари. Просто избирайте внимателно и разумно и вземете предвид бъдещи фактори, които сега може и да не са ви толкова важни. Замислете се дали кабината, която сега ви изглежда перфектна и ви върши отлична работа ще ви се струва такава и в бъдеще. Ако отговорът ви е „не“, то в такъв случай се отправете към друга, дори и да е по-скъпа, защото това е инвестиция, която с времето ще се изплати.