phone0895 535 733 person_outline вход/регистрация favorite_border любими local_grocery_store0 количка

 

Няма добавени продукти

 

безплатна доставка
за поръчки над 500 лв.
search close

Цена:

сортиране по

Вид

крачен смесител пуш смесител фотоклетка

Производители:

search

Специално приложение

Смесителите със специално приложение са най-често за обществено ползване и такова с професионални нужди. В определени случаи, обаче, е възможно и ползване в частни интериори с цел определен дизайн или икономия на вода. Този тип смесители могат да бъдат крачни смесители, смесители с медицинска ръкохватка, смесители с натиск или смесители с фотоклетка.

Крачни смесители

Смесители използвани най-често в хранителната промишленост, които се монтират на стена или под и се пускат и спират с крак. Целта е да се борави с тях докато ръцете са заети. Според различните нужди те могат да бъдат с един или два педала, с обикновен или прогресивен смесител, както и с функция „застопоряване“ за по-продължителна работа с тях.

Смесители с медицинска ръкохватка

Най-често стандартни смесители за мивка или душ с монтаж на плот или стена, но с издължена ръкохватка, която може да се пуска, спира или настройва с лакът.  Тези смесители са приложими в операционни и най-вече в болнични заведения.

Смесители с натиск /пуш смесители/

Смесители или спирателни кранове, които работят чрез натиск с цел икономия на вода. Приложими в обществени помещение. Предлагат се пуш смесители, както с ръчна настройка на температурата на водата, така и такива които действат единствено като спирателен кран, а температурата е предварително настроена. Могат да бъдат както стоящи, така и стенни, а при душовете дори и вградени в стената с цел пестене на пространство в душ зоните.

Смесители с фотоклетка

Подобни на пуш смесителите, с разликата че тук натиск или дори допир не е необходим. Сензорът пуска  водата с движение в близост до него. Този сензор може да работи както на ток, така и на батерии, най-често 6V. Температурата на водата може да се регулира , както ръчно в момента на ползване, така и да бъде зададена предварително. При тези модели, както и при стандартните смесители за мивка, има различни височини и дължини според дизайна на плота и мивката. Вграден сменен вариант също се предлага както за мивка, така и за душ. Периода на работа също е предварително настроен между 15 и 30 секунди, в зависимост от модела.