phone0895 535 733 person_outline вход/регистрация favorite_border любими local_grocery_store0 количка

 

Няма добавени продукти

 

безплатна доставка
за поръчки над 500 лв.
search close

Клинкер Grestejo / Португалия /

Product Code:Grestejo
Производител:  Grestejo

Добави в любими

14days
14 дни право на връщане
12years
над 12 години опит в бранша
pickfromshop
Вземи от магазин купи онлайн
payment
Купи на изплащане с прозрачни условия
shipment
Безплатна доставка при поръчки над 500лв

Описание

Гаранция и връщане

Доставка и плащане

запитване

Описание на Клинкер

 

Той се появява в Европа през 19 в. в Холандия, страната, в която, заради липсата на естествен камък или подобни материали, хората от древни времена са имали нужда от надеждни и устойчиви материали за изграждане на инфраструктура. Това породило създаването на технология за производство на нов вид материал, който не отстъпва на естествения камък. Глината /слоиста/ за производство на клинкера, може да се открие в различни части на Европа. Често прилажение на този материал е за изграждане на стъпала, пътни настилки, както и настилки на улици и площади. С времето тази иноватична технология за производство се разпространява в други европейски държави, а от там и в Америка.

 

Какво представлява?

 

Богатите свойства, получени при изпичането на тази глина, дали на хората нов здарв, строителен материал за покриване на улици и изграждане на различен тип сгради. Първите пещи за производство на клинкер - малки по размер помещения със сравнително малки отвори, се появили през 15 до 18 в. Там се поставяли глинените заготовки с правоъгълни форми, оградени с въглища, след запалването отворите били зазиждани. В продължение на няколко денонощия, в комбинация с висока температура глинените блокчета били изпечени, след което се превръщали в тухли – твърди и каменоподобни. Високата температура осигурявала изтеглянето на кислород от глинените блокчета, а при контакт на въглищата до повърхността им се образували тъмни петна, които им придавали оттенък в особен цвят. Животът на този тип тухли бил няколко века, без да променят вида си и допринасяли за пълната хармония между дома и природата.

Технология за производство

Съвременният клинкер се получава изпичане, при високи температури, на полуфабрикати, добити от определен вид глина. Тя се екструзира, след което се изпича във пещ под висока температура. Поради съвременния процес за производство, крайният продукт е с дребнопореста, еднородна структура и притежава влагопогръщане в минимални дози от 2 до 5%, също така притежава и устойчивост на високи температури и изключителна здравина. В целият този процес за производство на клинкер са използвани единствено натурални компоненти - глина, оцветители и вода. В зависимост от това, каква структура или ефекти трябва да бъдат постигнати, по повърхността на заготовките се нанася или пясък или въглища. След което тази заготовка се изсушава и обгаря при температура над 1,200 градуса, след което се получават тухли, плочи, стъпала или керемиди. Топлина която е остатъчна от този процес се използва за процеса изсушаване. Истинските изделия от клинкер се разпознават по характерния чист звук при почукване върху тях.

Защо да изберете клинкера?

Клинкерните изделия за довършителни работи заслужено се отнасят към високия клас строителни материали заради високите си показатели за твърдост и дълъг срок на живот. Важни показатели са също така високата устойчивост на температурни аплитуди, която е повече от 300 цикли замръзване-размразяване, ниското поглъщане на вода - 3%, както и чистата глина, без соли и тебешир, което гарантира липсата на петна от сол по фасадата. Също така, този материал не отстъпва на нито един ръчно произведен строителен материал за довършителните работи по твърдост и издържливост. Отличителен белег на този материал е и запазването на първоначалния им външен вид в продължение на дълъг период от време. Поради натуралният цвят на глината и различните методи за изпичане, цветът на материала не се променя и след десетилетия, все едно току – що са изкарани от пещ. Плътната им структура осигурява ниска изтриваемост и устойчивост на различни натоварвания.

Къде се използва клинкера?

 

Изделията от клинкер се използват, както за вътрешен монтаж, така и за външни облицовки на фасади, промишлени обекти и ландшафт. С клинкера също така се решават успешно различни архитектурни проекти. Тази керамика намира приложение и  за фонтани и басейни. Практиката по света потвърждава високите качества на клинкера при използването при такъв тип обекти. Гранитогресът и гранита са единствените конкуренти на клинкера, които са с високо качество, които обаче са с доста по- висока цена като краен продукт. Също така е  доста подходящ материал за нашите климатични условия с дълъг есенно-зимен период. Не се изискват големи усилия при поддръжка и е в отлично състояние много години, защото по време на периода на експлоатация запазва първоначалния си цвят и вид.

Защо да се доверите на нас:

* 12 години на Българския пазар! Виж повече за нас ТУК

* Директен вносител на над 80% от предлаганите продукти!

* 4 ФИЗИЧЕСКИ магазина, в които имаме МОСТРИ и обучен персонал, който винаги ще Ви съдейства при избора!

* Предлагаме единствено тествани и доказани производители на обзавеждане за баня!

* 14 дни право на връщане

* Доставката на поръчки над 500 лв е за НАША сметка!

* Доставка в максимално кратки срокове

* Проверка на пратката при получаване


НИЕ ПРОЕКТИРАМЕ / НИЕ АСИСТИРАМЕ / НИЕ ДОСТАВЯМЕ / НИЕ МОНТИРАМЕ / НИЕ СЕ ГРИЖИМ ЗА КЛИЕНТИТЕ СИ

 

Гаранция:

Ние сме на пазара вече над 12 години и сме свели предлаганата от нас гама от продукти единствено до доказани производители на пазара. Всеки един продукт е с високо качество и отговаря на всички изисквания.

Продуктите, които ще получите от нас, са с гаранционна карта, която е необходимо да запазите, понеже тя Ви гарантира спокойствие при евентуален проблем в бъдеще. Гаранционният срок е различен спрямо всеки артикул.

 

Връщане на закупена стока:

Клиентът има право да върне закупена стока в четиринадесет дневен срок (14 дни), след получаване на продукта. Вие може да го върнете обратно лично или по куриер за Ваша сметка. Единствените Ви задължения са преди това да ни уведомите на телефона 02/ 858 40 19 и на имейл office@keranova.org, както и да запазите търговския му вид (опаковка).

Стоката трябва да е в пълна окомплектовка, в оригиналната си опаковка, документация и в добър търговски вид. В този случай клиентът има право да получи обратно заплатената от него сума, в 14 дневен срок от получаването на стоката по банкова сметка, посочена от него. В случай, че клиентът е платил с банкова карта, сумата се възстановява по същата банкова сметка и карта, от която е постъпило плащането.

Доставка:

БЕЗПЛАТНА за почти цяла България при поръчка ОНЛАЙН над 500 лв. При поръчка под 500 лв. - такса 19,99 лв.

*При доставка до малки населени места, които не се обслужват регулярно от куриерски и карго фирми, е възможно оскъпяване на таксата за доставка. 


За удобство и улеснение на нашите клиенти предлагаме следните варианти за плащане:

  • Наложен платеж
  • Банков превод
  • Покупки на изплащане през TBI Банк
  • POS- терминал (на място в наш магазин)

При поръчка, надвишаваща 600 лв, е необходимо авансово плащане в размер 20% от стойността, преди изпращане.

Има въпрос относно този продукт? Моля, пишете ни по-долу: