phone0895 535 733 person_outline вход/регистрация favorite_border любими local_grocery_store0 количка

 

Няма добавени продукти

 

безплатна доставка
за поръчки над 500 лв.
search close

Плочки за баня: Видове и дизайн

Плочки за баня: Видове и дизайн

В този блог пост ще разгледаме различните видове плочки за баня, предлагани от КЕРАНОВА, както и техните уникални характеристики и дизайни. Тока ще можете да направите по-добре информиран избор за вашата баня.

Видове плочки за баня

В онлайн магазина на КЕРАНОВА и трите магазини за бани в София можете да откриете богат избор от плочки за баня, включително:

Керамични плочки

Керамичните плочки са класически избор за баня, известни с тяхната устойчивост на влага и лесна поддръжка. Те са изработени от глина и други естествени материали, което ги прави екологични и безопасни. Керамичните плочки от КЕРАНОВА се предлагат в разнообразие от цветове и дизайни, включително гланцирани плочки и плочки с матирани повърхности.

Порцеланови плочки

Порцелановите плочки са известни със своята висока издръжливост и устойчивост на износване. Те са идеални за зони с висока влажност и интензивна употреба. В КЕРАНОВА можете да намерите порцеланови плочки с имитации на естествени материали като мрамор, дърво и камък, което може да придаде елегантен вид на банята ви.

Стъклени плочки

Стъклените плочки придават модерен и светъл вид на банята. Те отразяват светлината и създават усещане за простор. Стъклените плочки са отличен избор за акцентни стени или декоративни елементи.

Мозаични плочки

Мозаичните плочки/мозайки са идеални за създаване на уникални и креативни дизайни. Те могат да бъдат използвани за акценти или цялостно покритие на стените и пода. В КЕРАНОВА ще намерите мозаични плочки/мозайки от различни материали като стъкло, камък и керамика.

Каменни плочки

Каменните плочки придават рустик и естествен вид на банята. Те са изключително издръжливи и устойчиви на влага, което ги прави подходящи за всякакви мокри помещения. В КЕРАНОВА се предлагат каменни плочки от мрамор, гранит и варовик.

Метални плочки

Металните плочки са модерно и смело решение за банята. Те се използват основно за акценти и декорации. Металните плочки могат да бъдат изработени от различни метали като неръждаема стомана, мед и алуминий и предлагат уникален блясък и стил.

Дизайни и стилове на плочки за баня

В КЕРАНОВА можете да избирате измежду различни дизайни и стилове на плочки, за да създадете банята на вашите мечти:

Класически дизайн

Класическите плочки са със семпъл и елегантен дизайн, подходящи за всякакви бани. Те включват неутрални цветове и изчистени линии, които създават усещане за простор и чистота.

Модерен дизайн

Модерните плочки включват смели цветове, геометрични форми и минималистичен стил. Те са идеални за съвременни бани, които искат да направят впечатление с изчистени и модерни линии.

Ретро дизайн

Ретро плочките предлагат винтидж чар и носталгия. Те често включват класически шарки и цветови комбинации, които придават уникален характер на банята.

Имитация на естествени материали

Плочките, които имитират дърво, камък и бетон, създават топлина и уют в банята. Те предлагат красотата на естествените материали без сложната поддръжка.

Арт деко дизайн

Арт деко плочки са вдъхновени от изкуството и архитектурата на 20-те и 30-те години на миналия век. Те включват смели цветови комбинации и луксозни детайли, които създават драматичен ефект в банята.

Полагане на плочки за баня

Правилното полагане на плочките е от съществено значение за дълготрайността и естетиката на вашата баня:

  1. Подготовка на повърхността - уверете се, че повърхността е чиста, суха и равна.

  2. Избор на лепило - използвайте подходящо лепило за типа плочки и повърхността.

  3. Използване на раздалечители - за равномерни фуги.

  4. Фугиране - след като лепилото изсъхне, запълнете фугите с подходяща фугираща смес.

  5. Почистване - почистете плочките и фугите след полагането.

Поддръжка на плочки за баня

Редовната поддръжка е важна за запазването на красотата и функционалността на плочките:

  • Запечатване - някои плочки, като каменните, изискват периодично запечатване.

  • Проверка на фугите - проверявайте фугите за пукнатини и ги ремонтирайте при нужда.

Заключение

Плочките за баня са ключов елемент за създаването на стилна и функционална баня. Независимо дали предпочитате класически, модерен, ретро или естествен дизайн, в КЕРАНОВА ще откриете богат избор от плочки, които ще удовлетворят всяко предпочитание. Разгледайте нашите предложения и изберете перфектните плочки за вашата баня!

Изберете своите плочки за баня от онлайн магазина на КЕРАНОВА и открийте идеалните плочки за вашето помещение или заповядайте на живо в нашите магазини за бани в София, за да видите продуктите на място. Споделете този блог пост с приятели и семейство, които също търсят перфектните плочки за своите бани!