phone0895 535 733 person_outline вход/регистрация favorite_border любими local_grocery_store0 количка

 

Няма добавени продукти

 

безплатна доставка
за поръчки над 500 лв.
search close

Няколко забавни факта за банята

Открихме специално за Вас 7 доста интересни и забавни факта относно обзавеждането за баня.1. Средно човек прекарва поне 92 дни в тоалетната, през целия си живот.

Да, така е! Доказано е, че средно 5-7 пъти на ден посещаваме това място, което води до внушителните 2500 пъти на година. В зависимост от минутите, които прекарвате там, може да се съберат над 3 месеца, че до 3 години от живота Ви.


2. Открития за най-старата вана датират от 1500 година пр.хр.

Гърция може да е родното място на Философията и Демокрацията, но изглежда е и родно място на първата вана. Ваната е била проектирана за банята на кралицата на двореца Кносос на о. Крит, от Минойската цивилизация.3. Музей на тоалетната? Да, и това го има!

Той се намира в Южна Корея и най-вероятно е, както първия, така и последния по рода си. Той отваря врати през 2012 и представлява музей във формата на тоалетна. Вътре има интересни скулптури и друг вид изкуства, свързани с тоалетната.


4. Все повече от нас използват мобилни телефони в тоалетната

Не го отричайте, факт е! Сигурни сме, че и Вие го правите. Проучване показва, че повечето хора използват мобилния си телефон докато са там, докато много от тях потвърдили, че в това време изпращам съобщения, мейли и дори отговарят на телефонни обаждания! След това не се учудвайте, че 7 милиона мобилни телефони намират своя край в тоалетната чиния, годишно!


5. Вече може да платите онлайн за използване на обществена тоалетна

Венеция разполага с нова обществена тоалетна система, която Ви позволява да заплатите, предварително, Вашето посещение до обществена тоалетна, както и да закупите дневни или седмични пропуски за това място. Това е добро решение за Венеция, понеже голяма част от магазините и кафенетата там не разполагат със санитарни възли.6. 70% от Британците имат невероятно лоши хигиенни навици

Проучвания показват, че 70“ от жителите там не си мият ръцете, след посещение на тоалетната. Това означава, че повечето хора не си мият ръцете и въобще не използват сапун. Това води до развъждане на различни бактерии и зарази! Знаем, че пестенето на вода е от голямо значение, но все пак следващия път, когато посетите тоалетната, направете услуга на света и си измийте ръцете.


7. Световен ден на тоалетната

Не може да няма и такъв ден! 19 Ноември. Започнал е да се чества от 2001 година и е основан от WTO / world toilet organization/.Надяваме се, че статията беше интересна за Вас.  А вие колко от тези факти знаехте?