phone0895 535 733 person_outline вход/регистрация favorite_border любими local_grocery_store0 количка

 

Няма добавени продукти

 

безплатна доставка
за поръчки над 500 лв.
search close

Наръчник в света на джакузитата част 1

Има много неща за обмисляне когато търсите правилното джакузи за Вашето семейство, от базови функции като броя места за сядане до по-технически спецификации като броя джетове или системата за водна филтрация, която се използва.

Купуването на джакузи може да Ви се струва като плашещо начинание, ето защо ние от Керанова сме тук за да дадем правилния съвет, базиран на дългите години опит в продажбата, сервизирането и обслужването на дворни джакузита на реномирани марки. Ние ще предложим богато разнообразие  на доказани производители, както и гаранционно и извън гаранционно обслужване.

Знаете ли че термина Jacuzzi /джакузи/ всъщност е марка, която произвежда джакузита и вани?


Основни съображения

От основните функции към по-задълбочени технически спецификации, ние се стремим да Ви упътим към най-важните съображения при закупуване на джакузи:

·         Брой места

·         Брой джетове

·         Брой помпи

·         Използван тип система за филтрация

·         Краен размер на СПА-то /важно е да сте сигурни, че ще се вмести в предвиденото място/

·         Допълнителни екстри

o    Аудио системи

o    Осветление

o    Водни каскади /ефект водопад/

o    Гаранционен срок и условия

Съветваме Ви да използвате горния списък при приключението за избиране на СПА. От нашият опит, частта на търсене е най-важна, за да сте сигурни че финалното решение е не на-важно само от към Вашия бюджет, но е и най-доброто за Вашето семейство и за бъдещето ползване на джакузито.

Не забравяйте, че разполагаме с три шоурума с обучени консултанти, които винаги са на разположение за съвет и препоръка. Също така ще ви дадем и подробна информация за необходимо захранване и подготовка за монтаж.

Преди да направите избор за закупуване, може да разгледате нашето ръководство на купувача и да почерпите няколко полезни съвета при вземане на решение,


Как да изберем правилното джакузи:

·         Производители

Не всички джакузита са еднакви. По време на проучването потърсете реномирани производители на външни джакузита и разгледайте техните сайтове за допълнителна информация. Ако имат добра репутация за качество – ще успеете да видите това! Качествените производители ще дадат подробна информация от към техническо качество, използвани материали, производители на компонентите, гаранционен срок и поддръжка. Също така търсете търговец, който предлага пълна гаранция на своите джакузита.

·         Планирайте пристигането на Вашето СПА

Представете си къде точно ще позиционирате Вашето СПА /в градината, на терасата или вътре в дома/. Не забравяйте да предвидите в коя посока ще гледате, как ще се вмести в предвиденото пространство, както и как ще се впише в цялостния дизайн. Консултантите ще Ви посъветват за най-правилното решение от към монтаж, разпределение на посоката на гледане, за да получите максималното от Вашето ново СПА.

·         Вземете най-доброто от Вашето джакузи

Най-добрите джакузита са тези които позволяват дълги години ползване и удовлетворение, без да са необходими високи разходи за поддръжка или ремонт. Уверете се че сте проверили качеството на конструкцията. Фактор за това е гаранцията му! Разходите за функциониране на СПА зависят от това колко често нагрявате водата. Като цяло ако СПА-то е с добра изолация, то ще бъдете по-енергийно ефективно и ще намали разходите на ток. Уверете се че сте избрали модел с няколко слоя от различни видове изолация, което гарантира максимално задържане на топлина. Моделите от нисък клас материали няма да имат добра изолация и ще са необходими повече средства за загряване и поддръжка на температурата. Друг добър индикатор за добро джакузи е дебело и здраво СПА покривало, което задържа топлината вътре, без големи загуби при ниска външна температура. Покривалото спира и насекоми да влизат вътре във водата.

·         Има ли значение размера на СПА-то?

Джакузитата на пазара се предлагат в различни форми и размери. Първо, важно е да прецените колко място може да се отдели за СПА, като е важно да имате и достъп около него. Може да заявите посещение от консултант на Керанова, за да се направи оглед и консултация относно най-подходящия вариант за Вас. Ако имате проблем с достъпа до мястото на монтиране, може да се наложи да се организира кран, който да вдигне и премести джакузито до мястото на което е предвидено.

След това помислете колко човека ще ползват СПА-то наведнъж, Ако планирате чести партита, тогава ще се нуждаете от повече места спрямо броя членове на едно семейство. Макар че по-голямо джакузи не винаги означава повече места за ползване, а повече комфорт с повече пространство за движение около местата. Финално, помислете и за височината на хората които ще ползват джакузито. Стандартните джакузита са високи около 90 см, но дължината варира. Ако изберете СПА с лежащи места, трябва да се уверите че са пригодени по-високи и по-ниски хора комфортно.

·         Какво е воден масаж при джакузитата?

Според Wikipedia хидротерапията означава използването на водата, за облекчаване на болки и третиране на болести. Самият термин е синоним на лечение с вода, както е бил отбелязван първоначално през 19 век. От тогава е известно, че водата успокоява болните стави и хидротерапевтичните продукти са станали известни заради анти-стрес ефекта си и цялостното отпускане на тялото. Проектирането на първото джакузи през 1965 е било голяма крачка към домашната хидротерапия.

Днес, в терминологията на джакузитата, хидротерапията е комбинация от вода и въздух, изтласкани през добре проектирани джетове, за да достави таргетиран масаж до важни части на тялото които се нуждаят от това. Външните джакузита разполагат с патентовани джетове без лагери и без движещи се части. Тези джетове предлагат завъртане, пулсиране, струя и други комбинации, които дълбоко масажират – точно като всяка терапевтична техника! Уверете се, че джетовете са регулируеми и могат да се изключват за по-персонализиран масаж.

·         Поддръжка на водата

Когато избирате СПА, важно е да видите как филтрира водата. Обикновено, джакузитата филтри, които задържат всяка мазнота и мръсотия. Повечето модели имат 1 или 2 помпи, които подпомагат хидротерапевтичния масаж, чрез джетове, плюс отделна циркулационна помпа, която прекарва цялата вода в СПА-то през филтриращата система. Системата използва определен брой филтри, скимери или филтърни торбички за да хване всички замърсявания и насекоми, които има възможност да влезнат във Вашето СПА по време на ползване. Някой модела се оборудвани и с озонатори, които изпускат озон във водата, на определени интервали. Озонът убива бактерийте по естествен път, което намалява количеството химикали необходими за поддръжка на водата. Филтрите е препоръчително да се почистват през няколко седмици, както и да се подменят с нови всяка година. Може да разгледате препаратите за поддръжка на джакузи, които предлагаме, за да бъде престоят във Вашето домашно СПА още по-приятен.

Не забравяйте, че е необходима и поддръжка на водата след като е налята и системите работят. Преди да закупите СПА уверете се, че Вашия дилър е запознат с начините за пдръжка на водата. Добър доставчик ще Ви предостави детайлна информация, както и ще Ви обучи относно периодичното третиране на водата, след като джакузито е монтирано и оперира. Много е лесно, след като вече знаете какво трябва да се прави. Популярни препарати за третиране на водата съдържат хлор, бром и за по-чуствителна кожа – кислород. Поддръжката на водата е много важна за Вашето здраве! Уверете се, че сте избрали доставчик, който може да съдейства при поддръжка на водата, както и въпроси относно правилните химикали.

·         Покривала за джакузи

Уверете се, че Вашето СПА е покрито когато не се ползва. Това не само задържа топлината вътре, но и спира замърсители да влизат във водата. Най-качествените покривала са масивни, с изолация и имат закопчалки към джакузито. Качественото покривало би издържало няколко години, преди да обмислите смяната му.

·         Използване на iPhone/iPad във СПА-то

Ако искате да слушате музика във СПА-то, уверете се преди това че то разполага с озвучителна система. Не всички джакузита са еднакви! Има модели с поставка за мобилен телефон, MP3 плеър и дори с 1GB твърд диск памет, за запаметяване на любимите ви песни.


Продължете към 2-ра част...