phone0895 535 733 person_outline вход/регистрация favorite_border любими local_grocery_store0 количка

 

Няма добавени продукти

 

безплатна доставка
за поръчки над 500 лв.
search close

Как да се грижим за нашите плочки за баня

Банята – приветлива и светла, свежа и лъскава. Всички тези нейни качества, категорично и безспорно, се осъществяват най-вече благодарение на класическата й подова настилка, а именно плочки за баня. Без значение дали предпочитате гранитогрес, или керамика, плочката сама по себе и като част от една миниатюрна или напротив – по-абстрактна – мозайка създава това индивидуално очарование, което само и единствено банята носи и съхранява у дома. За да бъде обаче и вашата баня толкова експресивна и с толкова въздействащи върху целия интериор плочки, добре е да знаете как да се грижите за тях. Ако нещо до сега ви е убягвало или просто искате да научите някоя друга хитринка по повода, вижте нашите специално подбрани съвети за поддръжка и почистване на вашите плочки за баня у дома: 

1. Включете банята във всяко основно почистване и оставете плочките като генерална задача в него

Не просто банята трябва да бъде на първо място в основното почистване на дома, но трябва да наблегнем, респективно да се инвестира повече време, в почистването на вашите плочки за баня. Без значение колко често организирате основно почистване у дома, банята и плочките трябва да са на първо място в списъка ви със задачи за целия този процес.

 2. Плочките за баня могат да се почистват и ежедневно

Дори една обикновена вода с малко сапун или друг почистващ препарат са достатъчни за ежедневната грижа, която обикновено стандартните плочки за баня изискват. Как да намерите обаче време за тях в това забързано и динамично ежедневие? Много лесно, ползвайте времето в банята, докато вземате душ преди или след работа, и отделете 10 минути да изплакнете с обикновена сапунена вода плочките. Така ще ги запазите чисти и свежи! 

3. Фугите са част от задължението ви за грижа за плочките за баня

Точно там, всъщност, се съдържа най-голямото количество бактерии в банята. Всякаква мръсотия се прокрадва между отделните плочки за баня и залепва. Колкото по-рядко почиствате фугите, толкова по-трудно става след това да премахнете наслояванията от нечистотиите и бактериите. Затова е от особено значение да ползвате специален – по-силен и предназначен точно за плочки за баня – препарат, който да елиминира бактериите от раз и да премахва всякакви петна и остатъци от сапун, паста за зъби и т.н.