phone0895 535 733 person_outline вход/регистрация favorite_border любими local_grocery_store0 количка

 

Няма добавени продукти

 

безплатна доставка
за поръчки над 500 лв.
search close

Как да ремонтираме и обзаведем банята си?

Ако желаете да ремонтирате или освежите банята си чрез ново обзавеждане или просто да прибавите нови мебели за баня, не се стряскайте, а помислете разумно какво трябва да направите.

 На първо място определете своя наличен бюджет. Той играе основна роля върху това, което може да се направи – какви материали да се използват, какво обзавеждане за баня може да се купи и изобщо какво ще се реновира в помещението. Когато сте на ясно колко можете да отделите знаете точно какво можете да свършите и купите.

 Ако искате да спестите малко пари, вместо да изхвърляте старите мебели за баня, можете просто да ги освежите. Понякога това може да стане с хубаво шкурене и нов слой боя, но само ако самите мебели са запазени и нямат сериозни повреди. Но ако пребоядисването, смяната на една-две панти или подковаването с няколко пирона и малка дъска не ви пречи, това е отличен начин да получите нов и интересен вид в банята си без да харчите много пари.

 Бюджетът ви е прекалено малък и се тревожите, че не можете да направите нищо? Това не е проблем! Можете да спестите още повече от скъпия ремонт като замените вече старото обзавеждане с нови мебели за баня.

 Независимо дали става дума за душ кабина, вана, тоалетна, мивка и дори плочките - всичко може да се обнови с правилен подход. Плочките могат да се излъскат до блясък с подходящ препарат и да се фугират отново, а ако има счупени да се сменят. Захабените стари душове, мивки, тоалетни чинии и т.н. могат да бъдат излъскани като нови, а ако има счупено парче, то можете да го залепите и да ги ползвате поне докато не съберете пари за тяхната смяна. Дори само и добре почистена и излъскана баня може да ви създаде чувство, сякаш се намирате на ново място. 

 Бъдете искрени пред себе си с уменията си. Ако не сте достатъчно добър домашен майстор и смятате, че може да не се справите с планираните обновявания, включете към бюджета си и разходи за професионалист и потърсете именно професионална помощ. Това ще ви гарантира спокойствието и няма да се притеснявате, че ще си хвърлите парите за нови плочки за баня и обзавеждане, които може и да не направите както трябва.

 Не пренебрегвайте силата на малките промени. Смяната на кранчетата, душа, закачалките, шкафчетата и огледалата може да промени изцяло вида на банята ви. Не е наложително да се впускате в скъпи ремонти, ако искате просто да обновите дизайна на помещението и да го разчупите малко, ако ви е омръзнало да го гледате.

 

Не подценявайте и влиянието на светлината. Много хора се задоволяват с една обикновена лампа в банята, но всъщност именно в това помещение ви трябва най-много светлина. Все пак там се бръснете, миете, къпете и оправяте тоалета си. Едва ли бихте искали да пропуснете нещо докато се оправяте, само защото осветлението ви не е достатъчно добро и не сте го забелязали.

 

Заложете и на добрата вентилация. Все пак това е мокро помещение и влагата в него е най-големия враг на обзавеждането и мебелите в банята. Освен това, ако няма добра вентилация в помещението ще се появи неприятен аромат и мухъл.