phone0895 535 733 person_outline вход/регистрация favorite_border любими local_grocery_store0 количка

 

Няма добавени продукти

 

безплатна доставка
за поръчки над 500 лв.
search close

Как да обзаведем и украсим една голяма баня?

Ако в повечето случаи проблемът на домакинствата е малката площ, отредена за банята, то понякога става така, че и по-големите пространства могат да създадат известни затруднения. Така например, представете си, че стаята е доста обширна и нямате и идея с какво да я запълните. Прекалено пустата баня може да ви се стори добра идея, за да се ширите, но в интериорно отношение това няма да е особено красиво и естетически издържано. Затова днес решихме да ви дадем насоки относно това как да обзаведете и украсите една по-голяма баня. Ето нашите специални съвети за случая:
1. Изберете пъстър гранитогрес

Въпреки че едно обзавеждане на баня с гранитогрес ще създаде усещане за повече простор, т.е. няма да разрешите проблема с прекалено голямата площ, ако заложите на наситени и ярки нюанси, можете и да избегнете затрудненията си. По принцип, във всяко едно помещение се препоръчват бледите нюанси за преодоляване на тесните размери, но ако подходите по обратния начин – т.е. с тъмни и ярки цветове – ще имате и достатъчно простор във визуално отношение, и невероятно оригинален интериорен дизайн. Съветваме ви да се спрете на баня в ярко лилаво, червено, а защо не и свежо зелено като пролетта!
2. Подберете си интересни и масивни мебели за баня

Във вашия случай съвсем не е нужно да пестите пространство, а напротив – можете да си позволите големи мебели от дърво,  мрамор и дори оригинална пластмаса в ярки цветове. Това, което можем да ви препоръчаме като изпитан метод за създаване на луксозна баня във викториански или провинциален стил е вана тип корито в средата на стаята и мебели от масивно дърво по ъглите – шкаф с мивка, много етажерки по стените, а защо не и мини гардероб за хавлиите или дори мръсното бельо в случай че нямате отделно помещение за пералня.
3. Декорация в авангарден стил

Последно, но не по важност банята с големи размери може да бъде украсена в най-изящен и ексцентричен стил. Заложете на нестандартното и необичайното, защото самата голяма баня си е нещо необичайно в съвременните модерни жилища, в които най-често се пести мястото. Сложете нетипични за интериора на банята предмети – като например музикален инструмент, кресло или дори стари палети под формата на абстрактни фигури и произведения на изкуството.