phone0895 535 733 person_outline вход/регистрация favorite_border любими local_grocery_store0 количка

 

Няма добавени продукти

 

безплатна доставка
за поръчки над 500 лв.
search close

Какво причинява образуването на пяна в едно джакузи?

Запитване от наш клиент: Постоянно се образува отвратителна, бяла пяна по повърхността на моето СПА-то. След като напълня водата тя седи кристално бистра в продължение на 4 седмици, след което започва да се образува пяната. Постепенно нараствайки след още няколко седмици пяната е толкова много, че дори не виждам съпругата ми във ваната. Каква е причината за това и как може водата да се задържи бистра за дълго време?

Пяната във едно джакузи се образува когато нивото на разтворени във водата вещества /total dissolved solids или TDS/ нараства или е вкарано чрез въздушни балончета /помпата/ или е инжектирано през джетовете. Тези вещество залепват за въздушните балончета, които влизат във водата и се издигат на повърхността. Вие го виждате като „пяна“. Тази пяна същност е разтворените вещества, които се вкопчват за въздушните балончета, докато те избягват нагоре към въздуха. Пяната е „нещото“ което преди това е било разтворено във водата.

 

Нивото на TDS може да нарасне във водата поради много различни фактори. Когато влизате в джакузито  много неприятни неща изпадат от Вас. Пот, мъртви кожни клетки, дезодорант против изпотяване, остатък от сапун и мръсотия от бански, лосион за тяло и кремове, лак за коса и др.

Някои от тези микроскопични неща са „хванати“ от филтъра, но много други просто се разтварят във водата. Също така всеки път когато добавяте препарат във водата, Вие добавяте допълнителни вещества в същата тази вода.

В зависимост от това колко от тези неща са сложени във водата, както и колко бързо /дни, седмици, месеци/, това ще определи колко бързо водата ще се насити. Щом този процес започне, първото което ще забележите е точно тази пяна. Скоро след това водата ще стане постоянно мътна – понеже ще е достигнала нивото на истински наситени TDS.

Щом този етап настъпи, никакви количества от допълнителни химикали за джакузи или филтрация ще избистрят отново водата в джакузито и ще се наложи нейната смяна. Препарати като „NO FOAM“ ще помогнат в борбата с пяната за известен период от време, но най-доброто решение е да сте колкото се може по-чисти при влизане във водата. По този начин би трябвало да имате около 8 седмици между смените на водата.