phone0895 535 733 person_outline вход/регистрация favorite_border любими local_grocery_store0 количка

 

Няма добавени продукти

 

безплатна доставка
за поръчки над 500 лв.
search close

Използване на джакузи навън през зимния сезон

Все повече хора използват техните джакузита, които са монтирани на открито, през зимните месеци. Въпреки че зимата е най-приятния сезон за използване на вашето СПА, трябва да се вземат няколко предпазни мерки за да се постигне правилно опериране и енергийна ефективност на ваната.


Настройка на системите:

Ако джакузито е оборудвано със система за защита от прегряване или замръзване, уверете се че тя е активирана веднага щом температурите започнат да падат през нощта. Много модели СПА имат таймер – бутон за прегряване на контролната кутия. Завъртете бутона на режим Auto /автоматично/. Това ще се погрижи водата във вашето СПА, както и в маркучите на джетовете да не замръзне.

Ако СПА-то е с термостатен контролер в управлението, уверете се че е настроен над секцията за замръзване, чрез бутоните за вдигане на температурата.

Тези мерки ще осигурят циркулация на топла вода през тръбите, както и ще поддържат водата приятна и топла. Ако имате таймер  настроен с месингов или сребърен цвят пинове, би било добра идея да закупите допълнителни пинове, за да може да го настроите да се включва през 15-30 минути на всеки два часа.

Ако СПА-то няма такава система за зашита ще трябва да го настроите да работи на загряване на ниска мощност 24 часа на ден, докато вече няма опасност от замръзване. Ако случаят е такъв най-вероятно ще е необходимо да се обадите на електротехник, който да монтира таймер на електрическата верига, която захранва джакузито. Това ще ви спести доста пари!

На много модели джакузита има термостат на самия нагревател. Той трябва да бъде настроен на висока или максимална позиция. Ако забележите, че СПА-то не задържа топла вода достатъчно време е необходимо да удължите времето на работа на системата. Ако ваната нагрява водата прекалено много, намалете настройката на термостата. Не намалявайте времето на работа!


Загряване на джакузито:

Според фирмите за електроенергия, „би струвало по-малко за поддръжка на температурата в контролирана среда, от колкото  да я оставите да изстине и след това да я загреете бързо при нужда“. Повечето външни джакузита предлагат идеалната „контролирана среда“.

Не оставяйте водата в СПА-то да стане студена, след което да пуснете нагревателя на максимум при нужда. Освен риска от замръзване, този метод на нагряване на водата би струвал доста пари. Препоръчително е поддържате температурата на водата постоянна през зимния сезон.

Помнете...колкото по-студено е /вътре или навън/, толкова повече време ще е необходимо за загряване на водата до идеалната температура. Джакузитата трябва да работят значително по-дълго през зимата, за да се поддържа същата температура на водата, както през по-топлите месеци.


Източване на водата:

Никак не е приятно да източите водата и да почистите ваната докато навън е адски студено! Добра идея е да почистите и напълните джакузито в началото на зимата, докато е една идея по-топло. По този начин СПА-то няма да има нужда от източване до края на зимния сезон – в зависимост от използването му – когато температурите се повишат отново.

Задържане на топлината:

Сега когато имате приятна и свежа вода, както и сте настроили управлението на максимална енергийна ефективност и безопасност, не позволявайте на тази страхотна топлина да избяга! Силно препоръчително е да използвате термо одеяло под стандартното „твърдо“ покривало. Термо одеялото плава на повърхността на водата и запечатва всичката топлина вътре във водата. Тези одеяла не са никак скъпи, а вържат страхотна работа!