phone0895 535 733 person_outline вход/регистрация favorite_border любими local_grocery_store0 количка

 

Няма добавени продукти

 

безплатна доставка
за поръчки над 500 лв.
search close

Идеи за обзавеждане на малка баня

Ако имате малка баня, която сте решили, че има нужда от освежаване и ново обзавеждане, вероятно се питате как да го направите, след като мястото не стига за почти нищо. Когато човек разполага с голяма площ, може да работи с нея много по-лесно и самото обзавеждане може да стане с почти всички мебели за баня, независимо от размерите им. Но когато пространството за работа е много малко, то тогава задачата се превръща в предизвикателство. Ето няколко идеи как може да постигнете желаният резултат, ако и вашата баня е малка:


Използвайте светли тонове

Независимо дали ще сменявате плочките, мебелите или цялостния дизайн на банята, използвайте материали и обзавеждане в светли тонове. Освен, че създават илюзия, че малката баня е по-просторна и голяма, те имат успокояващ ефект върху човешката психика.


Добавете няколко реда различни плочки

Ако сте решили да промените малко дизайна, можете да изкъртите един или няколко реда от старите плочки и на тяхно място да залепите различни – по цветни или просто по-открояващи се. Така можете да си създадете и някаква фигура или собствена шарка. Освен това този метод е подходящ ако искате да промените банята си, но нямате финансовата възможност за пълно облепване с нови плочки.


Монтирайте по-малка мивка

Ако пространството ви е прекалено малко, голямата мивка може да отнеме от ценна площ, която иначе да използвате за друго или най-малкото да не се удряте в нея. За целта просто изкъртете старата и голяма мивка и на нейно място монтирайте нова, възможно най-малка и компактна.


Добавете висящи лавици и монтирайте високи шкафове

Когато нямате достатъчно място за стандартни мебели се налага да мислите нестандартно. За съхранение, макар и на основните неща, можете да монтирате висящи лавици над огледалото и мивката, или пък да монтирате нависоко тесни шкафове, например над вратата или тоалетната чиния. Също така можете да монтирате закачалка на вратата и лира на стената.


Разчупете обстановката с малко цвят

Какво може да направи една неутрална баня по-приятно и уютно помещение? Малко цвят! За целта можете да поставите малка ваза със свежи цветя – цвят и аромат. Не залагайте на изкуствените, защото е възможно да постигнете обратен на желания ефект и вместо спокойствие и комфорт, помещението да потиска и депресира.


Монтирайте окачен таван

Банята е тясна, но достатъчно висока? Ами в такъв случай можете да си монтирате окачен таван. На него можете да сложите различни осветителни тела по ваше желание и дори да го декорирате както искате. Това много ще промени вида на банята ви и винаги когато погледнете към тавана ще ви изпълва приятно чувство.